Hier vind je antwoord op een aantal vragen die je wellicht hebt. Ik heb ze gebundeld naar 'onderwerp'.
Mocht je je vraag niet beantwoord vinden, mail of bel me dan gerust. Geheel vrijblijvend.


Massage - wat wel en niet kan

Ik ben zwanger. Kan ik dan gemasseerd worden?

Zolang je niet in de eerste 12 weken van je zwangerschap zit en je huisarts of verloskundige heeft geen negatief advies gegeven over massage, kan ik je gewoon masseren. Bepaalde drukpunten sla ik over. Vind je het lastig of pijnlijk om op je buik te liggen? Een ontspanningsmassage in zij-lig wordt als zeer prettig en comfortabel ervaren.

Wat zijn de voordelen van een massage?

Dat verschilt per massage. Voor alle massages geldt dat je lichaam zich op kan laden en ontladen, spieren zich vaak kunnen ontspannen en het hoofd tot rust komt. Het masseren zorgt voor een goede doorbloeding, diepe ontspanning, verhoogde immuniteit en vitaliteit. Het vergroot ook je lichaamsbewustheid.

Zijn er ook nadelen bij een massage?
Nee, niet echt. Het kan zijn dat je nog wat naar massageolie ruikt, als er gebruik gemaakt wordt van een massageolie met aroma. Er kunnen emoties loskomen. Je kunt je wat licht in je hoofd voelen. Daarom raad ik ook aan rustig van de massagetafel af te komen en veel water te drinken.

Ik heb nog nooit een massage gehad. Wat kan ik verwachten?
Allereerst moet je helemaal niets. Massage is een lichaamsaanraking door afwisselend lange strijkingen en drukpunthandelingen. Dit doet geen pijn, maar daar waar het lichaam stijf is of spieren vast zitten, kan het wel gevoelig zijn. Vaak masseer ik met kleding uit, wel/niet met ondergoed nog aan. Je ligt heerlijk onder handdoeken, die ik verplaats tijdens het masseren. Vind je dat te spannend. Dan kun je ook voor een Access Bars behandeling of een fijne hand/voetmassage kiezen. Ik bespreek dat altijd bij aankomst met jou. Standaard masseer ik met massageolie, maar het kan ook zonder. Je kunt kiezen voor een massage met muziek of juist in stilte.

Mag ik praten tijdens de massage / behandeling?
Ja, je mag altijd aangeven als je bijvoorbeeld niet lekker ligt, dat je het spannend vindt of dat je ergens pijn ervaart. Ook mag je een vraag stellen. Maar wil je de massage juist in stilte ervaren, dan is dat uiteraard ook ok. Het belangrijkste is dat het voor jou comfortabel voelt en fijn is. Het is jouw moment.

Wat is een DUO-Massage?
Een DUO-Massage is bij mij een wellnessarrangement die je met 2 personen aangaat, in dezelfde ruimte. Bij aankomst in een heerlijk warm welkom. Daarna gaat de een in een pakking en wordt de ander gemasseerd. Daarna draai ik het om. En kan de een in een pakking nagenieten van de massage, terwijl de ander gemasseerd wordt.

Wat voor kleren moet ik aanhouden bij de massage?
Dat is helemaal aan jezelf. De meeste mensen kiezen ervoor om alleen een onderbroek aan te houden. Je kunt de massage ook zonder ondergoed aangaan. Bij de Lomi Lomi is dat het uitgangspunt en vanwege de speciale strijkingen ook het fijnst. Wil je liever meer kleding aanhouden. Dan is dit mogelijk en kijken we samen hoe je de massage het liefst aangaat.

Wat voor olie gebruik je?
Ik masseer met hoogwaardige kwaliteit olie van het merk Volatile. De natuurlijke massageolie van Volatile bestaat uit een hele lijn aan oliën. Ze hebben alle dezelfde basis: 10% jojoba- en 90% amandelolie. Een combinatie van zuivere natuurlijke oliën en etherische oliën. Geurloos of diverse aroma's.

Kan iedereen een massage ondergaan?
Qua leeftijd zeker. Van baby tot hoogbejaard mens, een massage is altijd fijn. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de druk op het lichaam en de soort massagestrijkingen. Er zijn echter wel bepaalde medische contra-indicaties waarbij masseren niet kan, bijvoorbeeld bij koorst. Ben je onder behandeling van een arts of gebruik je medicijnen, geef dit dan altijd aan. Dan kan ik dit met je doornemen.

Ik gebruik bloedverdunners / heb een pace-maker / andere medicatie, is dat een probleem?
Met bloedverdunners en de meeste medicatie kun je gewoon een massage ondergaan. Ook het hebben van een pace-maker is geen contra-indicatie voor massage. Graag hoor ik bij het afspreken van de massage graag wat voor medicatie je gebruikt en of je op dat moment ergens specifiek last van hebt. Dan kan ik nagaan of een massage op dat moment mogelijk is. 

Ik wil mijn dierbare met dementie graag laten masseren. Doe jij dat ook?
Vanwege mijn zorgachtergrond met mensen met dementie, heb ik speciale ervaring met het contact maken en laten ontspannen van degene die door dementie niet zo goed meer kan communiceren. Massage is een taal zonder woorden en daarmee uitermate geschikt voor het zorgen van ontspanning, stress-verlichting en ontkramping van het lichaam. Ik kom voor de massage altijd naar hem/haar toe, bij de dementerende thuis of op de zorglocatie.


Kosten, Betaling, Kadobon

Hoe kan ik voor de massage betalen?
De massage kun je op het moment van massage contant of digitaal betalen, via een betaalverzoek, die je gelijk kunt voldoen. Heb je deze mogelijkheid niet op je mobiele telefoon, dan kan ik je ook een factuur sturen, zodat je het later over kunt maken.

Hoe duur is een massage bij jou?
Dit ligt aan de soort massage die je kiest. De prijzen staan op de website bij elke massage vermeldt.

Kan ik een massage ook kado doen aan iemand?
Ja, ik heb een speciale In het NU-kadobon die je kunt invullen en kopen. Deze geef je dan kado aan iemand en die persoon ontvangt dan aangeboden massage of een massage naar keuze voor het vermelde bedrag.